Wintersport

Wintersport Tsjechië:

Skiën in Tsjechië is goedkoop en de skipistes zijn goed onderhouden. Natuurlijk zijn de gebieden niet te vergelijken met de grote gebieden in Frankrijk en Oostenrijk. Het grootste gebied heeft 40 km pistes waar beginnende skiërs zich dagenlang kunnen vermaken. In alle gebieden kun je uitgebreid langlaufen!
U kunt veel informatie vinden op: http://www.snowplaza.nl/tsjechie/

Bila Tremesna (11 kilometer)
Dit kleine skigebied ligt het dichtste bij ons huis. Het gebied is vooral geschikt voor beginners. 

Mostek (18 kilometer) & Mlade Buky (40 kilometer)
De (dorps-)piste van Mostek ligt op 18 kilometer afstand. Deze is echter niet zo sneeuwzeker en alleen in het weekend geopend. Mlade Buky is een leuk klein gebied met sneeuwkannonnen en vaak een halfpipe. Hier kunt u ook skiles nemen en ski’s etc. huren.

Spindleruv Mlyn pistes (58 kilometer)
Het gezellige skicentrum Spindleruv Mlyn ligt in het hart van het Reuzengebergte aan de oever van de rivier de Elbe. Dit plaatsje kan met recht de parel van de Tsjechische skigebieden genoemd worden en is het bekendste skigebied. Niet alleen skiërs hebben een voorliefde voor dit plaatsje, ook langlauffanaten kunnen zich uitleven op tal van goed geprepareerde loipes (40 km). Er is een mogelijkheid om vanaf gedeelte Horni Misecky de loipes van Benecko te bereiken of de wonderschone langlaufroute van 8 km door Labsky Dul te maken.
De twee grote skigebieden in Spindleruv Mlyn zijn Svaty Petr en Medvedin. Deze beschikken beide over tal van stoeltjes- en sleepliften die met de modernste technieken zijn uitgerust. Er zijn diverse afdalingen geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters en ook voor snowboarders zijn de pistes een ware uitdaging. 

Snowboardpark
Bij de liften bevinden zich diverse restaurants en het centrum heeft een groot aanbod van gezellige eetgelegenheden, cafeetjes en disco’s. Spindleruv Mlyn heeft ook een snowboard park waar zelfs de World Cup wordt georganiseerd. Ook is het een avontuur in het snowtubing areaal af te dalen in daarvoor bestemde banden. Nieuw in Spindleruv Mlyn is een goed onderhouden aangelegde sleebaan. Deze ware rage is 4 km lang en 3 meter breed en zowel volwassenen als kinderen (onder begeleiding) kunnen hier veel plezier beleven. U kunt deze sleebaan makkelijk met de daarvoor bestemde bus bereiken. Kortom kosten noch moeite zijn gespaard met het aanbieden van verschillende soorten wintersport en vakantievertier!