Uitstapjes

Dvur Kralove – 14 kilometer
In Dvur Kralove vindt u een prachtige dierentuin met een safaripark waar u zelf met de auto doorheen kunt rijden of met een bus. Deze dierntuin is zeker de moeite waard is om te bezoeken.
Voor meer informatie kijk op http://www.safaripark.cz/en/
Janske Lazne – 45 kilometer

Aan de voet van de berg in Janske Lazne kun je een grote gele step huren waarmee je de 1285 meter hoge Cerna Hora af kunt steppen. Dit is alleen geschikt voor volwassenen en grote kinderen. 
Je kunt ook met een gondel de Cerna Hora op en een mooie wandeling naar beneden maken.

Bovenop de Cerna Hora staat ook nog een uitkijktoren waar u bij helder weer prachtige uitzichten heeft over het Reuzengebergte.
Pec Pod Snezkou – 55 kilometer

Rodelbaan:
Deze rodelbaan is echt geweldig. De karretjes zitten vast op de baan, daardoor kun je erg hard gaan zonder van de baan te vliegen.

Voor meer informatie en prijzen: www.relaxpark.cz
Snezka:

Dit is een goed uitgangspunt om de hoogste top van het Reuzengebergte te bereiken: de Snezka (Sneeuwkop) op 1.602 meter. Dat kan op twee manieren: met een stoeltjeslift of te voet. De wandeling duurt ongeveer drie uur. 

De stoeltjeslift brengt je in twee etappes naar de Snezka, via de Ruzova Hora (Rozenberg). De Snezka ligt op de grens met Polen. Met mooi weer heb je dan ook een geweldig uitzicht tot diep in Polen. Op de berg zijn twee restaurants; eentje in Tsjechië en eentje in Polen en een klein houten kerkje. Je kunt naar beneden wandelen of met de stoeltjeslift.
Hospitaal KUKS

In de jaren 1694-1724 liet de graaf František Antonín Špork een uitgebreid complex bouwen van profane en kerkelijke gebouwen met als doel een kuuroord op het hoogste wereldniveau. De aanleiding daarvoor waren de plaatselijke mineraalbronnen.  Van het oorspronkelijke complex zijn de hospitaalkerk van de Heilige Drieëenheid, het hospitaal van de Barmhartige Broeders en enkele kuurhuizen bewaard gebleven. Tot 1971 was hier een bejaardenhuis. Er worden de hele dag door rondleidingen gegeven.
Voor meer informatie en prijzen: http://www.hospital-kuks.cz/
Bila Tremesna – 12 kilometer

Stuwdam
Vlakbij het stadje Dvur Kralové nad Labem vind u het dorpje Bílá Třemešná, hier vind u één van de mooiste stuwdammen van het land. De stuwdam, welke in “Anton Pieck” achtige stijl is gemaakt, zou niet misstaan in bijvoorbeeld de Efteling.

Toch is deze stuwdam in 1910 niet alleen voor het mooie gebouwd, maar om het overtollige water uit het Reuzengebergte op te vangen. Bij deze stuwdam vind u een groot meer en mooi wandelpark.
Trutnov – 33 kilometer
Aan de voet van het reuzengebergte ligt het kleine stadje Trutnov. Als u het reuzengebergte wilt gaan verkennen is Trutnov een ideaal vertrek punt. Op het centrale plein vind u een toerist information, waar u heel veel informatie over het reuzengebergte kunt krijgen. Op het midden van het plein in Trutnov vind u ook de bewaker van het reuzengebergte, de reus Krkonose.
Josefov
De vesting Josefov verbergt een ondergronds labyrint met een lengte van 45 kilometer. Voor meer informatie en prijzen: www.pevnostjosefov.cz
Adrspach – 50 kilometer

De uitgestrekte rotsstad met een labyrint van kloven en ravijnen is van de rotsen van Teplice door Vlčí rokle (Het Wolvenravijn) gescheiden. Behalve romantische wandelingen tussen de bizarre rotsformaties kunt u ook een boottochtje maken op het meertje dat door steile rotswanden omsloten is.

Tot de bezienswaardigheden behoort ook de Grote waterval. Bij de bekendste rotsformaties behoren het Verliefd stelletje, de Burgemeester en zijn vrouw, de Suikerhoed, het Krukje van Krakonoš, de Piano van Krakonoš en vele andere.
Voor meer informatie en prijzen: www.adrspach.cz
Bozkov – 65 kilometer

Druipsteengrotten
De grotten in Bozkovske, grotten met unieke druipsteen vormen er het grootste onderaardse meer van Bohemen.
Voor meer informatie en prijzen:
 http://caves.cz/de/hohlen/die-
bozkov-dolomithohlen/

Harrachov – 70 kilometer

Glasfabriek

In Harrachov bevindt zich een glasfabriek. Deze glasfabriek bestaat al meer dan 300 jaar. Hier kunt u het hele jaar door een rondleiding krijgen. Deze duurt ongeveer 45 minuten. Tevens worden er demonstraties glasblazen gehouden.  Voor meer informatie en prijzen: http://www.sklarnaharrachov.cz/
Spindleruv Mlyn

Zomerrodelbaan
De rodelbaan is 1400 meter lang. Er zijn 5 jumps en 3 tunnels. De maximale snelheid die je op de baan kunt halen is 65 kilometer per uur.
Meer informatie en prijzen: http://www.bobovka.cz/W

Praag – 120 kilometer

Praag is de hoofdstad van Tsjechië. In Praag zijn vele bezienswaardigheden waaronder:
Karelsbrug: De oudste brug van Praag, 500 meter lang, 10 meter breed met 30 beelden.

Astronomische klok:
Een middeleeuws astronomisch uurwerk. Het uurwerk is bevestigd aan de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis aan het Oudestadsplein in deOude Stad van Praag

Neem ook eens een kijkje op de volgende site: www.vakantietsjechie.cz

Extra’s

Monkey Park
Tegenover de zomerrodelbaan is het Monkey Park. Hier is een klimparcours van 356 meter lang op een hoogte van 2 tot 8 meter. 

Aquapark
Leuk zwembad met verschillende zwembaden, wildwaterbaan en 3 glijbanen.
Voor meer informatie en prijzen: www.aquaparkspindl.cz

Watervallen
De mumlava watervallen vindt u bij Harrachov in de rivier de Mumlava. Ze behoren tot de meest bezochte toeristische bezienswaardigheden van het westelijke deel van het Nationaal Park het Reuzengebergte. De Mumlava watervallen worden gevormd door tot 8 meter hoge granieten blokken welke trapsgewijs in de rivier liggen, aan de voet hiervan bevinden zich de zogenaamde duivelsogen (Čertova oka). De Mumlava waterval is de snelst stromende waterval met het meeste volume welke over de gehele breedte in een diepte van 10 meter valt. De dieptes in de granieten ondergrond zijn uitgesleten door het snelstromende water met steentjes. http://www.mumlavskyvodopad.cz